Pamatky.cz — ilustrované panorama českých památek

Drobečková navigace

Pfadnavigation

• Startseite
  • Forum
  • Diskuse

Site branding

Startseite
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Startseite
  • Denkmalliste
  • Enzyklopädie
  • Architekten
  • Zufälliges Denkmal
  • Spiele & Quiz
  • Forum
  • Denkmäler für unterwegs
  • Unternehmen registrieren
  • Über das Projekt
DE
  • English EN
  • Deutsch DE
  • Polski PL
  • Slovenčina SK
  • Čeština CS
Sammeln Sie Punkte für jeden Besuch! Anmelden Kostenlos registrieren

Obsah hlavní stránky

Forum › Hrady a zámky › Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

O
Ondřej Horák 11.05.2026 12:27 👁 102 Aufrufe
Zdravím všechny milovníky hradů!

Sháním inspiraci na letní výlety a zajímalo by mě, které hrady považujete za nejkrásnější v Čechách. Já osobně nedám dopustit na:

1. **Karlštejn** – klasika, ale pořád ohromující
2. **Bezděz** – perfektní výhled, gotická atmosféra
3. **Křivoklát** – autentický interiér, skvělé průvodce

A co vy? Překvapte mě něčím méně známým!
🌐 Übersetzt aus CS (maschinell)
Hallo Schlossliebhaber!

Ich suche Inspiration für Sommerreisen und frage mich, welche Schlösser Sie für die schönsten in Böhmen halten. Ich persönlich werde Sie nicht sagen lassen:

1. * * Karlstejn * * - klassisch, aber dennoch atemberaubend
2. * * Ohne Angst * * - perfekte Aussicht, gotische Atmosphäre
3. * * Křivoklát * * - authentisches Interieur, toller Guide

Was ist mit dir? Überraschen Sie mich mit etwas weniger Vertrautem!

10 Antworten

P
Petr Kratochvíl 13.05.2026 14:25
Já bych přidal Hrad Loket – ty rokliny kolem řeky Ohře jsou neskutečné. A vstupné je fér.
Ich würde Castle Elbow hinzufügen - die Schlucht um den Fluss Ohre ist unglaublich. Und der Eintritt ist fair.
L
Lucie Blažková 16.05.2026 10:53
Moje trojice: Bouzov, Křivoklát a Točník. Bouzov mě nadchnul architekturou, Křivoklát atmosférou lesů kolem, a Točník romantickými ruinami.
Meine drei Wege: Bouzov, Crookolát und Torch. Bouzov hat mich von der Architektur begeistert, die Atmosphäre der umliegenden Wälder verkrüppelt und mit romantischen Ruinen verfault.
K
Kateřina Malá 16.05.2026 13:33
Bezděz je absolutní favorit! Ale raději doporučuji přijít brzy ráno, odpoledne je tam dost turistů.
Er ist der absolute Favorit! Aber ich komme lieber früh am Morgen, es gibt viele Touristen am Nachmittag.
M
Martin Kopecký 21.05.2026 07:50
Jednoznačně Karlštejn, Houska a Pernštejn. Houska je fascinující zejména kvůli pověstem o díře do pekla — místní atmosféra je neuvěřitelná.
Karlstejn, Houska und Pernštejn. Der Bagel ist vor allem wegen der Gerüchte über ein Loch in der Hölle faszinierend - die lokale Atmosphäre ist unglaublich.
E
Eva Procházková 26.05.2026 05:09
Já bych přidala Hlubokou nad Vltavou, ačkoliv je to zámek. Ale pokud hrady, tak Zvíkov + Orlík jako výlet v jednom — oba stojí nad Vltavou a vzájemně se doplňují.
Ich würde Deep Over the Vltava hinzufügen, obwohl es ein Schloss ist. Aber wenn Schlösser, dann Tier + Adler als Reise in einem - beide stehen über der Vltava und ergänzen sich gegenseitig.
O
Ondřej Horák 31.05.2026 01:35
Kost v Českém ráji je moje volba číslo jedna. Méně turistů, autentická atmosféra a okolní krajina Prachovských skal je k nezaplacení.
Der Knochen im tschechischen Paradies ist meine erste Wahl. Weniger Touristen, authentische Atmosphäre und die umliegende Landschaft von Prachov Felsen sind unbezahlbar.
K
Kateřina Malá 04.06.2026 22:12
Přiznám se, že mám slabost pro jižní Čechy — hrad Landštejn na hranici s Rakouskem je nádherná zřícenina a je tam skoro vždy ticho.
Ich gestehe, dass ich ein Faible für Südböhmen habe - Schloss Landstejn an der Grenze zu Österreich ist eine wunderschöne Ruine und es ist fast immer ruhig.
J
Jakub Vlček 09.06.2026 20:10
Šternberk a Sovinec v Jeseníkách za mě! Severní Morava se trochu přehlíží, ale tamní hrady mají obrovský potenciál.
Sternberk und Eule in Jeseníky für mich! Nordmähren ist ein wenig übersehen, aber seine Schlösser haben ein enormes Potenzial.
admin 23.06.2026 17:03
Nejlevnší je na Alegro.cz tam nakupujte.
Der billigste ist auf Alegro. Sie können dort kaufen.
admin 24.06.2026 17:03
Sakra, co to je za blbý web?
🌐 Übersetzt aus SK (maschinell)
Verdammt, was für eine dumme Website ist das?

Melden Sie sich an um eine Antwort hinzuzufügen.

🏘️ Für Gemeinden & Infozentren 🔒 Datenschutz 🇸🇰 Slowakische Denkmäler 📡 RSS

© 2026 pamatky.cz — provozovatel SAIT CZ spol. s r.o., IČO 43962271, DIČ CZ43962271, se sídlem Těšínská 365, 735 14 Orlová-Poruba, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 2359. Kontakt: +420 773 788 755, info@pamatky.cz.

Obchodní podmínky · Podmínky firemní prezentace · Ochrana osobních údajů · Cookies · Provozovatel · Řešení sporů (ČOI)