Pamatky.cz — ilustrované panorama českých památek

Drobečková navigace

Breadcrumb

• Domů
  • Forum
  • Diskuse

Site branding

Home
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Home
  • List of monuments
  • Encyclopedia
  • Architects
  • Random monument
  • Games & quizzes
  • Forum
  • Monuments in your pocket
  • Register a business
  • About the project
EN
  • English EN
  • Deutsch DE
  • Polski PL
  • Slovenčina SK
  • Čeština CS
Earn points for every visit! Log in Register free

Obsah hlavní stránky

Forum › Fotografie z cest › Zlatá hodinka na hradech – sdílejte fotky!

Zlatá hodinka na hradech – sdílejte fotky!

O
Ondřej Horák 16.05.2026 12:59 👁 133 views
Nic neudělá fotografii hradu lépe než světlo při západu slunce. Minulý týden jsem zachytil Bezděz těsně před soumrakem a výsledek předčil očekávání.

Na který hrad nebo zámek jste nafotili nejlepší snímky? Kde stojí za to přijet ráno nebo večer?
🌐 Translated from CS (machine)
Nothing makes a photo of the castle better than a sunset light. Last week, I caught Bezdez just before dusk and the result exceeded expectations.

Which castle or castle did you take the best pictures of? Where is it worth coming in the morning or in the evening?

4 replies

J
Jakub Vlček 22.05.2026 09:12
Zveřejnil jsem fotku Točníku při západu slunce na Instagramu a měla přes 400 liků. Ta zlatá světla na kamenném zdivu jsou prostě neodolatelné. 📸
I posted a photo of Torch on Instagram at sunset and it had over 400 liks. The golden lights on the stone wall are just irresistible
J
Jana Nováková 28.05.2026 05:08
Ranní mlha kolem Kokořína je magie — přišla jsem hodinu před otevřením a brána byla ještě zavřená, ale stačilo obejít zdi a mít celé okolí jen pro sebe.
The morning fog around Kokorina is magic - I came an hour before the opening and the gate was still closed, but all I had to do was go around the walls and have the whole neighborhood to myself.
P
Petr Kratochvíl 03.06.2026 01:07
Zvíkov při ranním pátrání v mlze nad soutokem Otavy a Vltavy... prostě neopakovatelné. Doporučuji srpen, kdy bývá mlha nejčastěji.
The animal in the morning search in the fog over the confluence of Otava and Vltava... just unrepeatable. I recommend August, when fog is the most common.
M
Markéta Dvořáčková 08.06.2026 20:16
Lipnice nad Sázavou při podzimním podvečeru — staré zdivo v teplých barvách a les kolem v ohnivém podzimním kabátu. Bylo mi líto odcházet.
Lipnice nad Sazavou during autumn evening - old masonry in warm colors and forest around in fiery autumn coat. I was sorry to leave.

Log in to add a reply.

🏘️ For municipalities & info centres 🔒 Privacy 🇸🇰 Slovak monuments 📡 RSS

© 2026 pamatky.cz — provozovatel SAIT CZ spol. s r.o., IČO 43962271, DIČ CZ43962271, se sídlem Těšínská 365, 735 14 Orlová-Poruba, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 2359. Kontakt: +420 773 788 755, info@pamatky.cz.

Obchodní podmínky · Podmínky firemní prezentace · Ochrana osobních údajů · Cookies · Provozovatel · Řešení sporů (ČOI)